Općini Jalžabet dodijeljeno 29.040,00 eura za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2023. godini

By procelnik In - nekategorizirano - On 19. travnja 2023.

Općini Jalžabet dodijeljeno 29.040,00 eura za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2023. godini
Općina Jalžabet  i ove godine uspješno se pripremila i prijavila na Javni poziv općinama za financijsku potporu za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2023. godini.
Središnji državni ured za demografiju i mlade dodijelio je financijska sredstva u iznosu od 29.040,00 eura temeljem navedene prijave.
Danas je načelniku Rajku Solaru za Općinu Jalžabet svečano uručen Ugovor o dodjeli financijskih sredstava.
Cilj ove mjere koju provodi Središnji državni ured za demografiju i mlade je osiguravanje rada dječjih vrtića te poticanje mladih obitelji na ostanak u svojoj životnoj sredini, prvenstveno u ruralnim područjima.
Ova vrijedna potpora od Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade omogućit će nam da održavamo visoke standarde u našoj predškolskoj ustanovi i razvijamo programe koji će pomoći u pripremi naše djece za budućnost.
Osim toga, Općina Jalžabet se ističe u odnosu na druge lokalne samouprave po izdvajanju iznadprosječnih sredstava za rođenje prvog, drugog i trećeg djeteta u odnosu na druge jls u RH. Kao takva, predstavljamo primjer dobre prakse i putokaz drugim jls.
Ovo su sjajne vijesti za našu općinu i za sve roditelje koji će biti oslobođeni plaćanja  udjela u troškovima predškolskog programa.
Općina Jalžabet je odlučna u svojoj namjeri da stvori bolju budućnost za našu djecu i mlade, a sve što činimo je dokaz da smo na dobrom putu!
Odluka o sufinanciranju DV potočić mjesec svibanj 2023