Pravila korištenja

Dobrodošli na web stranicu Općine Jalžabet (u daljnjem tekstu: Općina)

Općina Vam omogućava korištenje sadržaja svoje web stranice, koji su podložni niže navedenim Uvjetima korištenja (u daljnjem tekstu: Uvjeti). Uvjeti web stranice primjenjuju se na sve sadržaje navedene na ovoj web stranici.

Općina smatra da su korisnici upoznati s ovim uvjetima i svim rizicima koji nastaju iz korištenja ove internetske stranice te da oni prihvaćaju koristiti sadržaj ove internetske stranice na vlastitu odgovornost. Ako niste suglasni s navedenim pravilima i uvjetima, molimo Vas da ne koristite ovu web stranicu.

SADRŽAJ WEB STRANICE, AUTORSKA PRAVA

Svi prikazani sadržaji (tekst, slike, video, logotipovi, industrijska obilježja) u vlasništvu su Općine (nastali vlastitim radom ili uz kupljena/preuzeta prava na korištenje istih), osim gdje je to posebno napomenuto (korišteni logotipovi i drugi sadržaji drugih tvrtki, institucija i/ili pojedinaca vlasništvo su svojih vlasnika, ova stranica ih ne prisvaja ni na koji način, poštuje se tuđe vlasništvo te navedeno prikazuje isključivo radi potpunosti informacije). Neovlašteno korištenje, preuzimanje i/ili reprodukcija bilo kojeg dijela web stranice, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatrati će se povredom međunarodno priznatih autorskih prava i podložno je tužbi, odnosno potraživanjem naknade za prouzročenu štetu pravnim sredstvima na trgovačkim i drugim relevantnim sudovima u Republici Hrvatskoj.

Ukoliko primijetite bilo kakvu povredu autorskih prava s naše strane, molimo Vas da nam to javite na e-mail adresu info@jalzabet.hr, kako bi sporan sadržaj bio ispravljen (pravilnim isticanjem originalnog autorskog prava ili uklanjanjem spornog sadržaja).

IZMJENA PROIZVODA, USLUGA I SADRŽAJA NA WEB STRANICI

Općina zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja objavljenog na web stranici bez prethodne najave. Općina nije odgovorna za bilo kakvu štetu nastalu tim putem.

TOČNOST I ISTINITOST INFORMACIJA

Općina ima obavezu poduzeti sve mjere s ciljem točnog i kvalitetnog informiranja posjetitelja ove web stranice.

POVEZNICE NA DRUGE WEB STRANICE

Ova web stranica sastoji se od vlastitih sadržaja, ali i od sadržaja partnera te sadržaja trećih strana. Druge stranice nisu pod kontrolom Općine te samim time nismo odgovorni za sadržaj tih stranica, niti za linkove na tim stranicama. Vanjske poveznice korišteni su radi dopune sadržaja, prikaza partnerskih tvrtki (njihovih proizvoda, usluga i sadržaja) i šireg informiranja posjetitelja web stranice www.jalzabet.hr.

Sve sadržaje web stranice www.jalzabet.hr koristite na vlastitu odgovornost i Općina se ne može smatrati odgovornom za bilo kakvu štetu nastalu njenim korištenjem.

“KOLAČIĆI” (eng. COOKIES)

Prema Direktivi 2002/58/EZ Europskog parlamenta i Vijeća od 12. srpnja 2002. o obradi osobnih podataka i zaštiti privatnosti u području elektroničkih komunikacija (Direktiva o privatnosti i elektroničkim komunikacijama), korištenje “kolačića” namijenjena legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga informacijskog društva, treba biti dopuštena pod uvjetom da se korisnicima pruži jasna i precizna informacija, u skladu s Direktivom 95/46/EZ, o svrsi kolačića ili sličnih sredstava, kako bi se osiguralo da korisnici budu svjesni informacija koje se stavljaju na terminalnu opremu kojom se služe. Korisnicima treba biti dana mogućnost odbiti pohranjivanje kolačića ili sličnih sredstava na svoju terminalnu opremu. Ovo je posebno važno ako drugi korisnici, a ne izvorni korisnik, imaju pristup terminalnoj opremi te, samim time, i podacima koji sadrže osjetljive privatne informacije pohranjene na takvoj opremi. Informacije o uporabi različitih uređaja koji bi se ugradili na korisnikovu terminalnu opremu, kao i pravo na odbijanje tih uređaja, mogu se ponuditi jednom tijekom iste veze te se također odnose na svaku buduću uporabu tih uređaja do koje može doći tijekom naknadnih veza. Metode davanja informacija, pružanja prava na odbijanje ili zahtijevanje pristanka, trebaju biti što je više moguće pristupačne.

Ova web stranica koristi mehanizam za prihvaćanje i odbijanje “kolačića” prilikom prvog posjećivanja, a ukoliko se prihvate, oni imaju trajanje od 30 dana, nakon čega će korisnik (ukoliko web stranici pristupa sa istog uređaja) ponovno biti upitan za prihvaćanje ili odbijanje “kolačića”. Zbog stalnog razvoja tehnologije, konkretnije, softvera za pristup web stanicama (web preglednici), moguće je da s tehničke strane u određenom trenutku sustav za prikaz, kao i za prihvaćanje/odbijanje “kolačića” neće bit dostupan korisniku (biti će blokiran u prikazivanju). Nastavkom korištenja ove web stranice, korisnik je suglasan da se “kolačići” pohranjuju na uređaj s kojim pristupa web stranici. Korisnik sam može onemogućiti pohranjivanje “kolačića” na računalo u postavkama svog uređaja.

“Kolačići” na ovoj web stranici koriste se za postavke prikaza (jezik), kako bi web stranica bila bolje prilagođena potrebama korisnika. Pored toga, moguće je da se koriste sustavi za praćenje korištenja web stranice (poput Google Analytics ili sličnih), koji također koriste “kolačiće”, kako bi se korisnika moglo pratiti na razini stranice (dimenzija ekrana uređaja, korišteni operativni sustav, korišteni preglednik, linkovi koje otvara, dinamika otvaranja linkova, …), u svrhu unaprijeđenja web stranice i sadržaja prikazanih na njoj.

IZMJENE UVJETA KORIŠTENJA

Općina zadržava pravo izmjene ovih uvjeta, u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave te neće i ne može biti odgovorna za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim web stranicama.