Osnovna škola “Petar Zrinski”

os jalzabet

Povijest škole

Na području sadašnje Općine Jalžabet počeci  školstva datiraju još  iz davne 1650. godine kada se prvi put spominje organizirano poučavanje u kanonskoj vizitaciji.

Počeci organiziranog obrazovanja započeli su davne 1840. godine kada je izgrađena prva škola u blizini župne crkve Svete Elizabete Ugarske. Školske prilike u to doba bile su vrlo skromne i nastava se odvijala samo u jednoj učionici. Ipak su deseci generacija naših prabaka i pradjedova ovdje stekli svoju prvu i jedinu naobrazbu. Kada  je ova jedna učionica postala pretijesna, potkraj 19. stoljeća izgrađena je još jedna školska zgrada koja je danas nažalost napuštena i oronula.

Početkom 50.-ih godina 20. stoljeća škola počinje s radom na današnjoj lokaciji u prostoru tadašnjeg zadružnog doma. Tadašnji materijalni uvjeti u kojima se odvijala nastava i obrazovne aktivnosti bili su skromni i prilagođeni tadašnjim mogućnostima. Prošle školske godine prigodno smo obilježili  180. godišnjicu postojanja školstva i obrazovanja na današnjem prostoru Općine Jalžabet.

Razvoj infrastrukture i tehnologije doveo je do boljih uvjeta i kvalitetnijeg obrazovanja koje je postalo obvezno i dostupno za svu djecu.

Danas se nastava odvija u dvije školske zgrade. Matična škola u Jalžabetu prostire se na površini od ukupno 6460 m2, od čega je unutrašnja površina škole 2236 m2. Područna škola u Kelemenu, izgrađena 1984.godine, ima ukupnu površinu 10353 m2, a koja uključuje unutrašnji prostor i veliko vanjsko dvorište.

U školskoj godini 2021./2022. upisano je ukupno 176 učenika, od čega njih 28 polazi područnu školu Kelemen. Nažalost, svake godine škola bilježi pad broja učenika.

Usprkos tome, naši učenici i učitelji ulažu napore i trud da stvore pozitivnu okruženje za učenje, razvoj i napredovanje učenika. U tu svrhu u školi se provode brojne izvannastavne aktivnosti, dopunske i dodatne nastave i razni školski projekti sukladno školskom kurikulumu. Svi zaposlenici škole svojim radom i doprinosom uključeni su u ostvarenje vizije i misije naše škole.Vrijedno se radi na ostvarivanju naših ciljeva kroz poticanje i unaprjeđenje intelektualnog, tjelesnog, društvenog i moralnog razvoja učenika u skladu s njihovim sposobnostima i sklonostima te osposobiti učenike za cjeloživotno učenje.

Škola, kao centar obrazovanja i kulture jedan je od ključnih dionika u  životu naše  lokalne zajednice. Kroz suradnju s roditeljima, civilnim društvom, crkvom i Općinom škola je otvorena za participiranje  u projektima, suradnji  i partnerstvima.

Škola u kratkim crticama

  • Osmogodišnji nastavni program

  • Opremljena knjižnica

  • Zadruga "Elizabeta"

  • Područna škola u Kelemenu

osnovna milenijska

Područna škola Kelemen

Želite saznati više?

Posjetite službenu web stranicu OŠ ''Petar Zrinski'' kako biste se upoznali sa radom, djelatnicima i aktivnostima koje provode

Other Services

  • Korisne informacije, obrasci

    Ovdje možete pronaći obrasce, informacije i podatke za plaćanje u korist Općine Jalžabet Obavijest – elektronički potpis Sva dokumentacija koja se dostavlja

  • Inovativni centar Jalžabet

    Inovativni centar Jalžabet d.o.o. je društvo s ograničenom odgovornošću za poslovanje  nekretninama, izgradnju i znanstveno istraživački rad. Društvo je osnovano 28.10.2005. godine

Arhiva vijesti

Kategorije vijesti