Župa sv. Elizabete Ugarske

crkva

Iako se crkva Svete Elizabete spominje u najstarijem popisu župa Zagrebačke biskupije iz 1334.g., današnja župna crkva potječe iz sredine 18.stoljeća. Baroknu su crkvu dali podići supružnici Helena Rozalija Somogy i Baltazar Bedeković,vlasnici plemićkog dobra i patroni župe.

Radi se o jednobrodnoj građevini s istaknutim bočnim kapelama i četvrtastim svetištem.

Iznad monumentalnog glavnog pročelja smješten je dvokatni toranj s lukovičastim krovom. U velikoj niši s pročelne strane smješten je kameni kip Svete Elizabete Ugarske koja daruje prosjaka. U unutrašnjosti crkve ističe se pet velikih drvenih oltara,rad nama danas nepoznate, ali kvalitetne radionice.

Želite saznati više?

Posjetite službenu web stranicu Župe sv. Elizabete Ugarske kako biste saznali više o povijesti Župe, župnom kalendaru i dr.

Other Services

  • Osnovna škola “Petar Zrinski”

    Povijest škole Na području sadašnje Općine Jalžabet počeci  školstva datiraju još  iz davne 1650. godine kada se prvi put spominje organizirano poučavanje

  • Korisne informacije, obrasci

    Ovdje možete pronaći obrasce, informacije i podatke za plaćanje u korist Općine Jalžabet Obavijest – elektronički potpis Sva dokumentacija koja se dostavlja

Arhiva vijesti

Kategorije vijesti