Poduzetnička zona Jalžabet

 • 0

  poslovnih subjekata

 • 0 mil. HRK

  > godišnja vrijednosti izvoza

 • 0+

  zaposlenih

 • 0 ha

  površine Poduzetničke zone

15

godina od osnivanja

Jedna od najboljih

Poduzetničkih zona u Hrvatskoj!

Sažetak u pripremi ...

Kad je prije nekoliko godina u javnost iznesena ideja o otvaranju poduzetničke zone u Jalžabetu, mnogi su rekli da je to neostvariv projekt, te da će priča o tom velikom gospodarskom projektu završiti kao mrtvo slovo na papiru. Srećom, prevarili su se svi koji su mislili tako. Naime, iznimnim zalaganjem čelnih ljudi općine, ideja o poduzetničkoj zoni Jalžabet vrlo brzo se počela pretvarati u djelo. Veliku pomoć i potporu čelništvo općine dobilo je od Vlade Republike Hrvatske koja je za formiranje poduzetničke zone u Jalžabetu općini darovala 85 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta.

Inovativni centar

Ukupna je površina zone 140 hektara, a smještena je uz auto-cestu Zagreb-Goričan kod čvora Varaždin. Kad se tome doda da je zona samo pola kilometra od željezničke pruge i zračne luke Varaždin, posve je jasno zašto su i prije njenog komunalnog opremanja investitori pokazali zanimanje za nju. Budući da je kvalitetno vođenje i realizacija projekta poduzetničke zone od samog početka zahtijevalo poseban pristup i veliko znanje, Općina je osnovala tvrtku Inovativni centar Jalžabet d.o.o.. Općina Jalžabet veliki projekt komunalnog opremanja zone nije mogla sama podnijeti, ali uz 7.1 milijuna kuna, koliko su osigurala resorna ministarstva, te 18 milijuna kuna iz proračuna jalžabetske općine, koji su namaknuti prodajom zemljišta u poduzetničkoj zoni, posao komunalnog opremanja zone privodi se kraju.

Proizvodna, trgovačka i uslužna djelatnost

Poduzetnička zona Jalžabet

Sažetak u pripremi ...

Cijena prodaje ili najma zemljišta / godišnje

20EUR / m2

Odmah nakon dobivanja građevinske dozvole počeli smo gradnju komunalne infrastrukture. Završenja je odvodnja zone, a pri kraju je gradnja pročistača na koji će, osim zone, biti priključena i naselja Jakopovec, Kaštelanec, Kelemen i Leštakovec. Poduzetnička zona omogućit će gospodarski preporod općini Jalžabet.

Ozbiljnost i veliki poduzetnički potencijal Poduzetničke zone Jalžabet investitori su prepoznali i prije nego što je ona komunalno opremljena. Na samom početku prodano je 15 parcela, a zanimanje za kupnju zemljišta u toj zoni svakim je danom sve veće.
– Sve faze realizacije projekta Poduzetničke zone Jalžabet, od njenog komunalnog opremanja, dovođenja struje, vode, plina i gradnje sustava odvodnje, idu prema planu. Krenula je i gradnja županijske ceste koja će Poduzetničku zonu Jalžabet povezati s Poduzetničkom zonom u općini Gornji Kneginec, te gradom Varaždinom. Zahvaljujući novcu dobivenom od prodaje zemljišta u poduzetničkoj zoni, mogli su se provesti brojni infrastrukturni i drugi projekti na području cijele općine. Procjenjujemo da će u Poduzetničkoj zoni Jalžabet, kad bude u svojoj punoj funkciji, posao naći više od tri tisuće radnika. Nema nikakve sumnje da će Poduzetnička zona u budućnosti biti “zlatni rudnik” općine Jalžabet.

Prometna povezanost zone

Poduzetnička zona Jalžabet smještena je na odličnoj prometnoj lokaciji uz vrlo važne prometnice i to:

 • autocestu Budimpešta-Zagreb
 • željeznički pravac Budimpešta-Zagreb.

Cestovna povezanost

 • Raskrižje prometnica omogućava Vam transport u bilo koji dio Europe
 • Izlaz na autocestu sjever-jug, Budimpešta-Varaždin-Slovenija-Austrija
 • Magistralni pravac istok-zapad, Osijek-Varaždin-Slovenija-Austrija

Zračni transport

 • zračna luka u Varaždinu
 • mogućnost slijetanja transportnih i putničkih zrakoplova

Željeznički transport

 • željeznički pravac Budimpešta – Varaždin-Zagreb
 • postaja Turčin udaljena 3 kilometra od zone s pretovarnim kolosijekom

Investitori u zoni

Pregled svih investitora koji su odlučili uložiti u izgradnju proizvodno-logističkih objekata u Poduzetničkoj zoni Jalžabet