Poziv za sudjelovanje u radu biračkih odbora – Općinsko izborno povjerenstvo Jalžabet

By procelnik In - nekategorizirano - On 27. ožujka 2024.

Općinsko izborno povjerenstvo Općine Jalžabet poziva sve zainteresirane osobe s prebivalištem na području Općine Jalžabet koji žele sudjelovati u radu biračkih odbora na mjestu predsjednika ili zamjenika predsjednika biračkog odbora na području Općine Jalžabet da se jave na službeni e-mail povjerenstva oip.jalzabet@izbori.hr ili na broj telefona 091/4210-054.

Birački odbori obavljat će svoj rad na biračkim mjestima na području Općine Jalžabet i to u Jalžabetu, Novakovcu, Imbriovcu, Leštakovcu, Kelemenu, Kaštelancu i Jakopovcu.

Birački odbor čine predsjednik i četiri člana, te njihovi zamjenici.

Predsjednik biračkog odbora i njegov zamjenik ne smiju biti članovi niti jedne političke stranke, a po mogućnosti trebaju biti pravne struke.

Po dva člana i zamjenika određuje većinska politička stranka ili koalicija, a po dva člana i zamjenika oporbene političke stranke ili koalicije sukladno stranačkom sastavu Hrvatskoga sabora na dan stupanja na snagu odluke o njegovom raspuštanju.

Političke stranke dužne su odrediti članove pojedinih biračkih odbora i dostaviti njihova imena nadležnim izbornim povjerenstvima najkasnije 8 dana prije dana održavanja izbora.

Osobe zainteresirane za sudjelovanje u radu biračkog odbora na mjestu predsjednika ili zamjenika predsjednika biračkog odbora mogu se obratiti nadležnom općinskom, odnosno gradskom izbornom povjerenstvu.

Osobe zainteresirane za sudjelovanje u radu biračkog odbora na mjestu člana ili zamjenika člana biračkog odbora mogu se obratiti naprijed navedenim političkim strankama.

Općinsko izborno povjerenstvo Općine Jalžabet

Željka Mance, OIP Jalžabet