U sklopu modernizacije radio komunikacijskog sustava, 31. svibnja.2023. godine u prostorijama Općine održan je  prijam za pet dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja  Općine Jalžabet te su im tom prigodom podijeljene radio stanice za što bolju, kvalitetniju te moderniju komunikaciju i profesionalniji rad. Radio stanice kupljene su sredstvima civilne zaštite koja su predviđena u općinskom proračunu te sredstvima VZO-a Jalžabet.

Tom prigodom prijemu prisustvovali su i načelnik Stožera civilne zaštite Općine Jalžabet g. Matija Pokos, predsjednik VZO-a Općine Jalžabet g. Vladimir Magić te v.d. zapovjednik i općinski vijećnik, g. Nikola Križanić koji su se također obratili prisutnim zapovjednicima vatrogasnih društava Općine Jalžabet.

Ovim putem želimo napomenuti koliko je bitan rad naših vatrogasaca za zajednicu što se dodatno pokazalo u posljednje vrijeme kod vremenskih neprilika koje su zadesile naše području te im ovom malom donacijom želimo zahvaliti na svesrdnoj pomoći i službi u korist zajednici.