Danas. 31. 3. 2023. godine u Jalžabetu su otvoreni novi najmoderniji teniski tereni s pripadajućom opremom u vrijednosti od 829.778,75 kuna.

Na ceremoniji otvorenja su prisustvovali državni tajnik Ministarstva turizma i sporta RH, gospodin Tomislav Družak kao i drugi uvaženi gosti, gradonačelnici, načelnici susjednih gradova i općina, ravnatelji i direktori javnih ustanova.

Svečanom otvorenju uz brojne goste nazočili su i dva svjetski poznata teniska imena – vrhunski teniski igrač, Davis cup igrač i trener osvajač Davis cup-a s reprezentacijom Republike Hrvatske, trener više vrhunskih igrača, gospodin Željko Krajan i višestruki teniski prvak bivše države, Davis cup igrač, izbornik Fed CUP reprezentacije, trener više svjetskih igrača, predsjednik i trener Tenis kluba Varteks gospodin Saša Hiršzon. Obojica su izrazila svoju radost što su pozvani na ovaj poseban događaj te su se zahvalili na srdačnom dočeku.

Ukupna vrijednost investicije je 829.778,75  kn. Rekonstrukcija igrališta za tenis sufinancirana je sredstvima Ministarstva turizma i sporta RH u iznosu od 286.146,13 kuna.

Državni tajnik Družak pohvalio je Općinu Jalžabet  i čestitao na važnoj investiciji u sport koja će pomoći mladim generacijama u stjecanju sportskih navika, a samim time i očuvanju zdravlja. Naglasio je kako je ovo sjajna prilika za promicanje sporta i aktivnog života u zajednici. Državni tajnik Družak informirao je o budućim ulaganjima Ministarstva turizma sporta RH u razvoj lokalne infrastrukture u području turizma i sporta te pozvao jedinice lokalne samouprave da pripremaju i prijavljuju projekte s ciljem razvoja sportske infrastrukture.

Načelnik Solar naglasio je važnost ovog projekta teniskih terena u Jalžabetu, posebice s obzirom na činjenicu da su tereni namijenjeni svim uzrastima od najmlađe vrtićke djece do odraslih stanovnika. On je također naglasio kako su ovi tereni izgrađeni s najmodernijom opremom i tehnologijom te da će pružiti vrhunsko iskustvo igračima.

Svečano otvorenje uljepšao je nastup najmlađih sumještana iz DV Potočić koji su obučeni u narodne nošnje izveli dvije točke i počastili nazočne jednim krasnim folklornim nastupom. Njihov nastup oduševio je prisutne goste koji su ih srdačno nagradili pljeskom.

“Ovi uvjeti su odlični, tu je najmodernija podloga, koju nije teško održavati kao zemlju, tu je i rasvjeta i svi drugi uvjeti, što je rijetko za vidjeti. To će jako puno značiti za općinu, odlična stvar je i što je podržano od ministarstva, i sve je tu i da se pokrene klub, a ovdje će se moći i igrati turniri, tako da se nadam da će tenis ovdje zaživjeti u punoj mjeri” – istaknuo je Željko Krajan, proslavljeni izbornik, osvajač Davis Cupa.