Rekonstrukcija (dogradnja) dječjeg vrtića

vrtic potocic

Na kratku svečanost su stigli predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministrica poljoprivrede Marija Vučković. Obnova vrtića sufinancirana je sa 975.000 kuna iz podmjere 7.4.1. Programa ruralnog razvoja, a glavni je cilj stvaranje uvjeta za unaprjeđenje vrtićkog odgoja na području općine Jalžabet i stvaranje uvjeta za prihvat djece jasličke dobi.

– Ovo je jedan od dvije stotine vrtića koji će se izgraditi, obnoviti i opremiti iz Programa ruralnog razvoja. Projekt izravno doprinosi stvaranju novih radnih mjesta, donosi sigurnost mladim obiteljima i generacijama koje žive u ovoj sredini. Zajednički rad lokalne zajednice i državnih tijela rezultirao je realizacijom ovog gotovo milijunskog ulaganja u obnovu vrtića, a Općina Jalžabet do sada je osigurala ukupno 14 milijuna kuna potpora kroz Program ruralnog razvoja kako bi povećala kvalitetu života svojih stanovnika. Želim im da nastave i dalje s uspješnim projektima – rekao je Plenković.

Dječji vrtić „Potočić“ otvoren je 2008. godine, 2016. je osnivač vrtića Općina Jalžabet povećala subvencioniranje vrtića za roditelje. Time je došlo do povećanja broja djece i vrtić je postao premali. Ubrzo nakon toga je krenula dogradnja vrtića. Vrtić sada može primiti oko 130 djece, umjesto dosadašnjih stotinjak. Dograđeno je oko 100 metara četvornih.

sjednica jalzabet vrtic

Ravnateljicu Kristinu Pavličević posebno veseli što su proširene jaslice, pa su djeca u dobi do dvije godine dobila svoj prostor. Za uvažene goste vrtićari Potočića pripremili su veseli program, uglavnom na kajkavskom.

vrtic tabla

Detalji projekta